5964NT
METERIK
tel. 077-3983466

In De Limburger stond onderstaand verslag.

Het was voetbal tegen bikkelen op sportpark De Vonckel in Meterik. De thuisclub voetbalde goed en gemakkelijk, maar verloor toch met 5-3 van VIOS’38, een ploeg die het moest hebben van inzet en power.

Het verschil tussen beide teams was enorm. Meterik bouwde van achteruit op en probeerde al combinerend tot kansen te komen. De tegenstander stroopte de mouwen op, ging fel de duels in en roeide de bal steevast naar voren waar de sterk spelende Sjors Janssen de Meterikse verdedigers regelmatig op karakter wist af te troeven. Een voorbeeld daarvan was het eerste doelpunt van VIOS. Lars Bindels bracht een vrije trap laag voor het doel en Janssen gebruikte zijn lichaam om voor zijn directe tegenstander te komen en kon zo de 0-1 binnenschieten. Een ongelukkige handsbal van Nick van Berlo leverde de gasten een strafschop op die Tijn Jansen onberispelijk achter doelman Luuk Haenen schoot: 0-2.

Toch leek het niet onoverkomelijk voor Meterik. Ze voetbalden immers beter dan de tegenstander uit Beugen en kregen ook voldoende kansen op een treffer. Tien minuten voor rust was het raak. Uit een voorzet van Giel Vullings scoorde Dirk van Rengs 1-2. Toch ging het in de laatste minuut voor de pauze weer mis en kon Dirk Jilesen juichen: 1-3.

In de tweede helft waren balbezit en kansen voor Meterik, maar scoorde VIOS al snel uit een counter via Lars Bindels. Rens Aerts bracht de spanning weer een beetje terug, maar na opnieuw een treffer van Bindels was duidelijk dat de bikkels uit Beugen gingen winnen van de voetballers uit Meterik. In de slotfase scoorde Rens Aerts nog de 3-5.

Trainer Paul Heldens had ondanks de nederlaag veel positieve dingen gezien. „We staan met lege handen en dat is zuur. Maar als je als team zo kunt blijven presteren en kunt blijven gaan en energie leveren, telkens na zo’n tegenslag, dan zit er veel veerkracht in. Je kunt zien dat er een team staat dat blijft knokken, blijft werken. Hopelijk levert dat op het einde van het seizoen wat op.”