5964NT
METERIK
tel. 077-3983466

IMG_4071.JPG
Meterik is koploper in de vierde klasse F. De ploeg won op eigen veld met 4-1 van Merselo. Die uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was, maar dat was zeker niet het geval.
Door Johan Albers
Gisteren om 19:39
Er vielen bij RKSV Meterik twee primeurs te beleven. Zo werd er voor de eerste keer deze competitie thuis op het nieuw ingezaaide hoofdveld gespeeld en werd tevens het nieuwe clubgebouw in gebruik genomen.
Of het daadwerkelijk aan de geur van het vers gemaaide gras lag, is niet bekend, maar zowel Meterik als Merselo had er gistermiddag zin in. Meterik is sinds dit seizoen gesterkt met de fysiek en kopsterke Teun Jakobs, die achterin zorgde voor rust. Na twee jaar bij Volharding gevoetbald te hebben, koos Jakobs ervoor om dit jaar terug te keren op het vertrouwde nest. De belangrijkste reden voor zijn terugkeer was het gemis van het dorpsgevoel.
Attractief
Meterik en Merselo deden op zich niet veel voor elkaar onder, echter was de scherpte en het fanatisme bij de thuisploeg beter. Het werd dan ook een attractieve pot voetbal. Na ruim een kwartier spelen was het op aangeven van linksbuiten Piet Steeghs dat Cas Janssen op fraaie wijze en middels een snoekduik met een kopbal de score opende voor de thuisploeg: 1-0. Dezelfde Piet Steeghs zorgde in de slotseconde van de blessuretijd van de eerste helft met een geplaatst schot in de rechter benedenhoek van de Merselose goalie voor de 2-0. Een harde tik in het gezicht van Merselo. Scheidsrechter Van Haren floot vervolgens direct voor de rust.
Strafschoppen
De ploeg uit Merselo begon fanatiek aan de tweede helft en dat resulteerde in een sterk offensief maar de selectie van trainersduo Eric Caasenbrood en Jens Craenmehr wist stand te houden. Meterik was net dat beetje fanatieker en feller en na een overtreding in het strafschopgebied van Merselo mocht aanvoerder Dré Peeters aanleggen voor een strafschop. De keeper van Merselo koos de verkeerde hoek en de 3-0 was een feit. Merselo gaf echter niet op en in de 77ste minuut kreeg het bezoekende team eveneens na een tackle een strafschop te nemen. Keeper Luuk Haenen beroerde de hard ingeschoten bal van invaller Daan Hendriks nog met de vingertoppen maar kon de 3-1 niet voorkomen. Uiteindelijk was het Rens Aerts die de eindstand op 4-1 wist te zetten en mede dankzij de andere uitslagen in de vierde klasse F staat Meterik nu bovenaan in de competitie.