Speulhofsbaan 45
5964NT
METERIK
tel. 077-3983466

Op zondag 12 maart speelde Meterik, vanwege de vele neerslag, de thuiswedstrijd tegen Heijen op het kunstgrasveld. De gasten hadden weinig tijd nodig om zich aan te passen, op de voor hen onbekende ondergrond en behaalden een verdiende maar geflatteerde 0-5 overwinning, op een door blessures, vakanties en stage zwaar gehavend Meterik.

Al na 5 minuten kwamen de groen-witte op een 0-1 achterstand. Na een diepe bal van Heijen die door de Meterik verdediging verkeerd werd ingeschat kon Tijn Wabeke een gave voorzet simpel binnen tikken. Meterik probeerde de bakens te verzetten maar Heijen speelde als een koploper; was feller in duels, speelde directer met veel zelfvertrouwen en overtuiging. Na 20 minuten verspeelde Meterik de bal op de middenlijn en Heijen maakte prima gebruik van de geboden ruimte en René Reijnen scoorde beheerst de 0-2. Heijen bleef gevaarlijker maar vlak voor rust leek Meterik de spanning terug te brengen. Na een prima combinatie tussen Giel Vullings en Gijs van Rengs, tikte de  keeper de inzet van Brent La Crois naast.

Meterik kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Volop inzet en met goed positiespel trokken de groen-witte het spel naar zich toe. Na 15 minuten werd Gijs van Rengs mooi vrij gespeeld, maar zijn schot van dichtbij ging rakelings over. Even later een prachtig pass van Tom Smits op Giel Vullings, die de bal panklaar legde voor de ingelopen Brent La Crois. Helaas ging zijn geplaatst schot net naast. Twee grote kansen voor de aansluitingstreffer, maar helaas geen doelpunten! In de 70e minuut counterde Heijen zich door de verdediging van Meterik en scoorde Thymo Zeelen tegen de veldverhouding in, uit hun eerste kans na de thee, de 0-3. Over effectiviteit gesproken; een minuut later een zelfde counter en Jarne Gijsberts scoorde 0-4. Meterik probeerde de eer nog wel te redden, maar bij de derde counter scoorde Tijn Wabeke zelfs nog 0-5.