In memoriam Ico Scheffer

Ico Scheffer

IW1A8585.jpg

In memoriam  Ico Scheffer

Wij ontvingen het trieste bericht dat onze ere-voorzitter Ico Scheffer, maandag 3 augustus in de leeftijd van 56 jaar is overleden.

Ico kwam als zaalvoetballer in 1995 bij  onze vereniging. Het verhaal dat een Braziliaan met de bijnaam Zico lid was geworden ging al heel snel in de rondte. Waarschijnlijk wel teleurstellend dat hij gewoon een Nederlander was met de naam Ico die het niet van zijn techniek maar van zijn inzet moest hebben. Maar Meterik mocht blij zijn met de nieuweling.

In 1998 werd Ico voorzitter van de jeugdafdeling van RKSV Meterik en nam hij zitting in het bestuur.  Hij is nog enkele jaren jeugdleider geweest. En van 2000 tot 2009 beheerde hij naast het voorzitterschap ook het wedstrijdsecretariaat van de jeugd.

In 2009 werd hij voorzitter van de voetbalclub.  Onder zijn voorzitterschap zijn ook de eerste stappen gemaakt naar een samenwerking met AVV America en de daarbij behorende nieuwe accommodatie. Helaas heeft hij de realisatie hiervan niet meer mee mogen maken.

Twee jaar geleden is hij als voorzitter gestopt wegens ziekte. Maar als het maar even kon bleef hij toch actief voor onze club.

In augustus 2019 werd Ico door de KNVB onderscheiden met de gouden speld voor zijn vele diensten die hij voor de club heeft geleverd.

Wij als RKSV Meterik verliezen met Ico een zeer trouwe supporter, een groot man die veel voor onze vereniging heeft betekend.

Wij wensen zijn vrouw Cathy, zijn zonen Johan en Marcel, zijn schoondochter Lianne en verdere familie heel veel sterkte toe. Wij hopen dat zij samen de kracht mogen vinden om dit verlies een plek te kunnen geven in hun verdere leven.

rk_is.JPG

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!