Meterik wint opnieuw en versterkt zijn positie in de top van de ranglijst.

BEVO 1 (zon)

RKSV Meterik 1 (zon)

4e klasse E

28 november 2021 14:30

J.G.J.M. van Haren

Sportpark Beringe Buiten
Past. Geurtsstraat 3
5986NN
BERINGE
tel. 077-3074431

Op zondag 28 november speelde Meterik in Beringe,  een lange tijd gelijk opgaande wedstrijd tegen Bevo. Na de rust wisten de groen-witte het verschil te maken, mede dankzij hun uitstekende keeper. Ze stonden er als team en behaalden  uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning.

Vanaf de aftrap zocht Meterik fel de aanval maar kon weinig ruimte en kansen creëren. Bevo speelde vanuit een gesloten verdediging en zocht met counters via de snelle spitsen de aanval. Pas vlak voor rust kreeg Meterik als eerste een echte scoringskans.

In de rust gaf trainer Paul Heldens zijn team een aantal tactische aanwijzingen en deze werden prima opgepakt, zo gaf hij na de wedstrijd aan.

Ze zijn onder aanvoering van Huub Kleuskens een hoger tempo gaan spelen, wisselden met regelmaat van positie,  toonden nog meer wilskracht en vonden zo de ruimte om te scoren. Rick Hesen nam  in de 55 minuut een crosspass goed aan, speelde zijn tegenstander uit en schoot de 0-1 binnen. Bevo beet vervolgens flink van zich af  en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Luuk Haenen  was een grote sta in de weg en hield de nul voor zijn team vast.  De groen-witte beloonden zichzelf voor hun tomeloze inzet, door na 77 minuten de voorsprong uit te bouwen. Na een goede combinatie van de jonkies Giel Vullings en Coen van Rens,  werd Rick Hesen in stelling gebracht. Hij speelde zijn tegenstander weer uit en scoorde de 0-2. In de slotfase speelde Piet Steeghs zich prima vrij maar deze ging niet voor zijn eigen kans.  Hij speelde de vrijstaande Giel Vullings aan en deze scoorde de 0-3, zijn eerste doelpunt voor Meterik 1. In de  extra tijd kon Bevo nog de verdiende 1-3 scoren.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!