Meterik wint in slotfase van Koningslust

RKSV Meterik 1 (zon)

Koningslust 1 (zon)

4e klasse E

10 oktober 2021 14:30

F.A.J.M. Coopmans

Sportpark De Vonckel
Speulhofsbaan 45
5964NT
METERIK
tel. 077-3983466

Op zondag 10 oktober behaalde Meterik op sportpark De Vonckel een zwaar bevochten overwinning op Koningslust dat een aantal basisspelers miste. Oud trainer Ge Ummenthun die zowel Meterik als Koningslust 4 jaar trainde vond het uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor de groen-witte.

In de eerste helft was Meterik  het meest aan de bal en creëerde diverse kansen, maar de combinaties werden te ver door gevoerd en de scherpte ontbrak voor de goal. Koningslust leek zelfs op voorsprong te komen toen hun spits via een counter vanuit vrije positie in de zestien mocht uithalen maar overschoot. Dit had een waarschuwing voor Meterik moeten zijn.

Na de thee begon Meterik nog wel sterk maar de Koningslust keeper voorkwam een aantal keren een vrije doorbraak van een Meterik aanvaller door heel goed en attent mee verdedigen. Koningslust zocht steeds meer de aanval via de lange bal en werd daarmee diverse keren gevaarlijk.  Maar de spitsen misten een aantal keren een scherpe voorzet en verzuimden hun team op voorsprong te schieten. Menigeen langs de lijn begon aan een bloedeloze 0-0 te denken. Meterik  bleef echter  in zijn eigen spelopvatting geloven:  veel op de bal jagen en via combinatievoetbal de verdediging openbreken. In de slotfase werden ze daar alsnog voor beloond. In de 75e minuut lepelde Cas Janssen de bal over de verdediging, Piet Steeghs liep attent door  en was deze keer de keeper wel te snel af  en scoorde beheerst de 1-0. Het vertrouwen in het team is groeiende en we durven steeds meer het initiatief te nemen, zo gaven  Jordi van Rens en Piet Steeghs na de wedstrijd aan. Het is fijn om te zien dat we daarvoor vandaag ook voor worden beloond. Uiteindelijk was Piet Steegs de man van de wedstrijd, met een assist  op Dré  Peeters voor de 2-0 en scoorde hij zelf ook nog de 3-0 na een vloeiende combinatie. In blessuretijd mocht Koningslust de zeer verdiende 3-1 scoren.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!