Datum

20 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na het bereiken van de volgende bekerronde door de 4-1 overwinning op Stormvogels, speelde Meterik op zondag 20 september op sportpark de Vonckel de eerste competitiewedstrijd tegen Kessel. Meterik ging vol voor de overwinning maar uiteindelijk verloren de groen-witte onverdiend met 2-3 van een verdedigend slimmer Kessel.

Dit seizoen hebben we een mooie uitdagende indeling met vele nieuwe tegenstanders; 6 teams uit de gemeente Peel en Maas, TSC uit Tegelen, Reuver en het Brabantse Neerkandia. Grote vraag is hoe sterk de diverse tegenstanders zijn. Kessel was deze middag de eerste opponent, een “slimme” ploeg met veel lengte, die vanuit een gesloten verdediging met snelle uitvallen de veel scorende spits Willen Kruijk zoekt. Meterik zette vanaf de aftrap druk en werd meteen gevaarlijk met een afstandsschot van Piet Steeghs die rakelings overschoot en Brent La Crois die een net te kleine schoenmaat aan had om een lage voorzet van Bart Houben binnen te tikken. Kessel kon weinig gevaar stichten, maar Willem Kruijk gaf na twintig minuten zijn visitekaartje af en schoot uit een toegekende vrije trap genadeloos de 0-1 binnen. Hun enige wapenfeit in de eerste helft! Meterik werd pas vlak voor rust weer gevaarlijk uit een indraaiende hoekschop. De druk werd verder opgevoerd en Piet Steeghs was binnen de zestien alleen maar door een overtreding te stoppen. De goed leidende scheidsrechter Verhaegh uit Kronenberg floot resoluut voor penalty. Aanvoerder Teun Jakobs schoot helaas te zwak binnen en de Kessel keeper keerde zijn inzet met een katachtige reactie.

In de tweede helft was er door zwak verdedigen al snel een kans voor Kessel maar een inzet ging rakelings voorlangs. Meterik had zijn antwoord klaar en na een snelle combinatie werd Bart Houben binnen de zestien gevloerd en wederom wees de scheids naar de stip. Brent La Crois nam plaats achter de bal en schoot beheerst de 1-1 binnen. Kessel kwam uit het niets weer op voorsprong. Een te gemakkelijk veroorzaakte vrije trap werd door Tjort Peeters via een Meterik verdediger binnen geschoten. Tergend langzaam rolde de 1-2 over de lijn. Meterik bleef knokken voor de gelijkmaker maar door de vele wisselingen slopen er wat slordigheden in het spel en kon Luuk van Dael uit een counter zelfs de 1-3 binnen koppen. Teun Jakobs scoorde nog wel de 2-3 maar Kessel hield de gelederen verder gesloten en ging met de 3 punten naar huis.