Meterik 4

Bijgewerkt:20 nov 2017 18:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:20 nov 2017 18:00
Spelers: Laurens Beelen, Michel Burgers, , Frank Heldens, Wouter Hermans, Juan Herves Asencio, Bernard Jenniskens, Rick Jenniskens, Koen Lemmen, Edwin Litjens, Niels Mooren, Remco Nillesen, Niels Peeters, Frank van Rengs, Henk van Rengs, Nick van Rengs, Johan Scheffer, Jeroen Smedts,Dennis Theelen, Eddy Versleijen, Juul Versleijen, René Versleijen en Tom Walraven
Trainers: Roel Wijnands en Pieter Litjens
Leiders: Roel Wijnands en Pieter Litjens
Training: donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Munckhof Horst

Meterik 4 – Valckx & Co 4 3-4

Een nieuwe zondag een nieuw kans. Dat is de gedachtegang van een positief ingestelde Meterik 4 speler. Feit is echter dat wij in de onderste regionen van het lijstje der punten (0 in totaal verzameld) staan en onze tegenstander van vandaag daar bovenaan staat.

Het wordt een lastige klus en daarom onze tactiek maar eens aanpassen. Spelen vanuit een gesloten verdediging met de hoop op een snelle counter. Sommige van ons hadden nog nooit van het woord tactiek gehoord. Laat staan van de woorden gesloten verdediging en snelle counter. Op miraculeuze wijze werden de plannen toch uitgevoerd. We kregen dan weliswaar de 0-1 om de oren, toch maakte we snel genoeg ook de 1-1. Dat bleef lang op het scorebord staan totdat er een vlijmscherpe 50+ aanval kwam van de gebroeders Valckx. Ruststand 1-2 maar met opgeheven hoofd naar de thee. Op enne meneer Peeters na had iedereen er nog wel vertrouwen in. Met frisse moed op na de tweede helft.

Arcen creëerden nog wel kansen maar de goals bleven uit. En in de tegenstoot wisten we ons Spaanse Paardentemmer te bereiken 2-2. Nog voordat we gestopt waren met juichen stond de 2-3 al op de teller. Beetje jammer maar helaas. Ook de 2-4 liet niet lang op zich wachten en dus gespeelde wedstrijd (zou je denken). Het leeftijdsverschil van onze ietwat oudere tegenstander zorgde er meer en meer voor dat wij op de helft van de tegenstander konden voetballen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-4. Met nog een 8-tal minuten op de klok is er ineens weer een kans op punten. 10 minuten later staan wij al zingend en springend bij het kleedlokaal.

Niet omdat we gewonnen hebben of UBERHAUPT gelijkgespeeld maar omdat Rik jarig is en omdat het mooi weer is. Zo zie je maar weer. Winnen is ook niet alles. Zolang de 3de helft maar dik in orde blijft komen we de volgende wedstrijd gewoon weer vrolijk gemutst het veld op.

De jacht op de eerste punten will be continued……

Meterik 4 – H.B.S.V. 4 2 – 4

Na het avontuur in Stadion de Koel nu weer oud en vertrouwd op onze eigen groene graszoden. Een heerlijke warme september ochtend en dus weer veel energie voor een lekkere pot voetbal. Het debuut op de profvelden is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven. Veel basisspeler zijn dit weekend weggekocht door de grotere ploegen (lees: andere stuntelaars vaan Mieterik). Zo kan het dat je de ene week met 17 en de andere week met 13 man op papier staat. Dat betekent dat er meer mensen zijn die de volle 90 minuten moeten voetballen. Het is al vermoeiend als je er aan denkt. Maar zoals gezegd doet het zonnetje zijn werk en hopelijk krijgen ook wij wat fotosynthese en dus wat extra energie om die 90 minuten aan te pakken.

Wanneer de scheids (waarover ik niet al te veel woorden vuil zal maken) er dan ook klaar voor is kan de wedstrijd beginnen. Al snel komen we erachter dat we te maken hebben met een voetballende tegenstander. Eentje van het kaliber tikkie-takkie. Geen supersnelle of mega fitte boys maar jongens die het spelletje toch wel op een hoger niveau gespeeld hebben zo te zien. Een lastige klus dus…..

Via een zondagsschot van Eddy komen we op een verrassende 1-0 voorsprong. Vlak voor rust moeten we deze dan toch echt afstaan. Ietwat ongelukkig toepert de tegenstander de 1-1 in het netje. Rust en dus eens kijken wat de schade is. (achteraf blijkt hier een historische fout gemaakt te zijn) Niet al te veel schade en dus gewoon 2 wissels. Juul kan blijven fluiten en Eric J. mag zijn Coachrol blijven uitvoeren. Begin tweede helft leek het vonnis van de wedstrijd al snel duidelijk te worden. Via een snelle uitbraak scoren de bezoekers namelijk de 1-2. We doen nog niet echt mee aan het spel. Toch wordt het spelbeeld langzaam maar zeker anders. En via een handsbal krijgen we zowaar een penalty. Mooiboy Bale zorgt erg zelfverzekerd voor de 2-2. Vanaf dat moment wordt duidelijk dat de tegenstander een hogere gemiddelde leeftijd heeft. Waardoor wij steeds meer kansen creëren. Na wat gerotzooi voor het HBSV doel gaat de bal er dan eindelijk in. OF toch niet???? We zullen het nooit weten…..maar dat een 3-2 wel verdient was op dat moment is een ding dat zeker is. Niet veel later werd Bale op hardhandige wijze een 100% kans tenietgedaan door … de keeper van HBSV. Gele kaart en dus een paar minuten het veld uit. OF toch niet???? We zullen het nooit weten….maar dit had toch echt al de 4-2 kunnen zijn en dus kat in het bakkie?

Feit: stand nog steeds 2-2 en helaas was ons moraal geknakt nadat de tegenstander een fout in onze verdediging genadeloos afstraffen 2-3 en niet veel later zelfs een nonchalante 2-4 in het doel krullen. Dit is tevens de eindstand.

We willen bij deze de scheids toch bedanken voor het leiden (of lijden??) van de wedstrijd. Iedereen maakt fouten en daar leren we gelukkig weer van. De derde helft was er niet minder om. Tevens willen we Pieter Litjens en René Versleijen feliciteren met hun jubilea. Van Harte Gefeliciteerd jongens, we zien de rondjes komende zondag wel tegemoet.

Ps. ook het verhoogde bod van € 30,00 door Barca op onze doelman (R. Cillissen) is afgeketst. We houden de vorderingen betreft deze mogelijke transfer nauwlettend in de gaatjes.

Gr. de Wazelvot.