Meterik 1

Bijgewerkt:20 nov 2017 18:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:20 nov 2017 18:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

EWC troeft Meterik af

Op zondag 19 november verloor Meterik in Well een kansrijke wedstrijd met 4-1 van EWC. De mannen van trainer Bob Maas liepen door de snelle 1-0 vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en waren fysiek, verdedigend en als team de mindere. EWC liet zien hoe het wel moet en behaalde met slim spel een zeer verdiende overwinning.

EWC kreeg vanaf de aftrap een vrije trap op de rand van de zestien en Koen Stevens zette met een zondagsschot in de kruising de 1-0 op het scorebord . Er kwamen twee prachtige regenbogen over het doel van EWC te staan en dat leek perspectief te bieden voor Meterik. Piet Steeghs had de gelijkmaker op zijn schoen maar de EWC keeper keerde zijn inzet. Speler/trainer Mimoum Akrom van EWC kon in de eerste helft de regie volledig naar zich toetrekken omdat hij te veel ruimte kreeg. Na een solo wist keeper Luuk Haenen zijn inzet te keren en vervolgens schoot hij vrij voordoel in het zijnet. Meterik leek zich te herstellen. Dré Peeters zette met een prima actie Gijs van Rengs vrij voor de goal maar Gijs miste deze uitgelezen kans. Koen Jakobs leek direct erna wel de gelijkmaker te scoren maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de tegenaanval was het voor Akrom drie maal is scheepsrecht en scoorde beheerst de 2-0. Hij benutte nu wel goed de geboden ruimte en met een wippertje verschalkte hij Luuk Haenen. Quincy Rubie leek de spanning vlak voor rust nog terug brengen maar zijn inzet ging naast het doel.

Meterik probeerde na de thee nog meer druk naar voren te zetten maar EWC maakte daar dankbaar gebruik van counterde gemakkelijk naar een riante overwinning. Na een uur beroofde Tomas van Ham met de 3-0, Meterik van zijn laatste beetje hoop op een goed eindresultaat. Meterik kreeg nog wel een tweetal kansen via Dré Peeters en Koen Jakobs, maar het was Mike Kroon die na een prima combinatie de 4-0 mocht scoren. Gijs van Rengs wist in de slotfase met de 4-1 de spreekwoordelijke eer nog te redden.

METERIK VERLIEST IN MELDERSLO

De eerste helft speelde Melderslo wat verzorgder voetbal maar samengevat kun je stellen dat beide elftallen slordig speelden. Veel balverlies en enkele kansen voor beide partijen. Koen ontbrak door een liesblessure. Huub speelde zijn eerste wedstrijd van de competitie in de basis. Leeg gespeeld werd hij in de 85e minuut vervangen door Sjuul.

Toch had Meterik in de eerste helft kansen op de 1-0. 17e min. Kopbal Dirk op de lat. 26e min. na voorzet van Gijs, een gesmoord schot in het strafschop gebied, van Dirk met vermeend hands van Melderslo.

36e min. kwam Gijs net tekort om een voorzet van Tom de juiste richting mee te kunnen geven.

Wordt er tegenwoordig Nederlands gesproken in Melderslo? Diverse spelers coachten elkaar in het Nederlands, iets wat je buiten het voetbalveld toch niet vaak hoort in de ” Melderse”.

In de 49e min. was Dirk iets te gretig. Had hij de diepe bal aan Dré gelaten was het geen buitenspel geweest en 1 tegen 1 met de keeper.
In de tegenaanval deed Melderslo dit beter. 1-0.

Na even daarvoor al een kans te hebben gehad ronde Dirk een voorzet van Ruud in de 56e min. af met het hoofd. 1-1 61e min. maakt Stijn Vullings het heel mooi af, na zich knap vrij gespeeld te hebben op rechts 2-1.
Kansen bleven er over en weer, waar Melderslo verder had kunnen uitlopen. Piet kwam erin voor Quincy. Lekker voor Piet die na een paar weken blessureleed het voetbal weer kan oppakken.

In de 80e min. werd  een goal van Melderslo afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Meteen daarna rondde Piet in de tegenaanval knap af in de verre hoek. Was dit schot bedoeld als voorzet? In de 82e min. liep Bram tegen een gele kaart aan na een overtreding op de rand van de zestien. De vrije trap leverde voor Melderslo niets op.

Melderslo bleef drukken en helaas leidde dit toch nog voor de 3-2 in de 85e minuut.