Meterik 1

Bijgewerkt:18 aug 2018 07:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:18 aug 2018 07:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

Meterik wint verdiend van Resia en GFC

Beide wedstrijden werden op sportpark de Vonckel in Meterik gespeeld. Op woensdag 9 mei won Meterik  met 3-2 van Resia  en op zondag 13 mei met 2-0 van GFC. Ondanks de 31 punten en deze twee overwinningen, zijn de groenwitte nog niet vrij van degradatiezorgen. In de laatste 2 wedstrijden moet er nog minimaal één punt behaald worden om de nacompetitie te ontlopen en zich te handhaven in de 4e klasse.

Tegen Resia was Meterik 75 minuten lang toonaangevend en had de wedstrijd al in een vroege fase op slot moeten gooien. Pas na een half uur was het  Piet Steeghs die de groenwitte dadendrang beloonde met het scoren van de 1-0.  Een paar minuten later scoorde Niels vd Vight met een beauty de 2-0.

Meterik bleef ook na de rust de bovenliggende partij en Teun Jakobs scoorde na 70 minuten  de 3-0. Maar na diverse wisselingen gaf Meterik alsnog de regie uit handen en konden Tim Michiels en Martijn Derks binnen een paar minuten tijd de 3-1 en de 3-2 scoren. In de laatste minuut leek Resia ook nog de gelijkmaker te scoren maar gelukkig voor de groenwitte ging een inzet via de binnenkant van de twee palen weer terug het veld in!

Tegen GFC was Meterik in de eerste helft sterker en feller dan GFC . De groenwitte hadden geleerd van de smadelijk nederlaag in Grubbenvorst en lieten zich deze keer niet de kaas van het brood eten! Al na 10 minuten kreeg het team van Bob Maas een extra ruggensteun toen Dré Peeters de 1-0 scoorde. Na een half uur was het de van een teenblessure herstelde Dirk van Rengs, die uit een prima voorzet van Piet Steeghs de 2-0 fraai binnen kopte. Piet had zelfs de 3-0 op zijn schoen maar zijn inzet ging in het zijnet. GFC werd alleen nog met een afstandsschot gevaarlijk maar keeper Luuk Haenen voorkwam een tegentreffer. Na de thee trok Meterik zich  erg ver terug en probeerde met counters de voorsprong uit te bouwen. In de 65 minuut leek deze spelwijze te worden beloond maar een inzet van Teun Jakobs werd door de GFC keeper naast getikt. GFC had een groot overwicht maar hun aanvalsspel was te onzuiver om het Meterik echt lastig te maken. Een drietal vrije trappen waarvan er een op de bovenkant lat belande en twee door keeper Luuk Haenen werden gepareerd waren de gevaarlijkste acties van GFC.

Meterik verliest van titelkandidaat Melderslo

Op zondag 6 mei won Melderslo in Meterik met 2-0 van Meterik. De roodwitte doen mede door het verlies van concurrent Oostrum heel goede zaken voor de titel in de 4e klasse E. De groenwitte zullen  door deze  nederlaag waarschijnlijk  tot de laatste wedstrijd moeten strijden tegen degradatie en/of nacompetitie.

Het was van beide zijden geen beste wedstrijd en de strijd speelde zich vooral af op het middenveld. Doelrijpe kansen waren er nauwelijks  en de ruststand leek een bloedeloze 0-0 te worden. Maar Martijn Kallen wist uit het niets met het nodige geluk toch nog de 0-1 te scoren. In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld maar weinig. Melderslo koesterde vanuit een gesloten verdediging de voorsprong en Meterik  kon er maar weinig aanvallende acties tegenoverstellen. Pas in de 70 ste minuut was er  sprake van de eerste echte doelrijpe kans  in de wedstrijd. Dré Peeters van Meterik speelde zich prima vrij en bracht Piet Steeghs in stelling, maar zijn inzet werd door de Melderslo keeper uit de kruising getikt. De teleurstelling bij de groenwitte werd alleen maar groter want na  een snelle tegen aanval ging de bal via een Meterik verdediger in de goal. In plaats van 1-1 stond het in 1 minuut tijd 0-2!  Meterik had niet meer de kracht om het Melderslo nog lastig te maken.