Meterik 1

Bijgewerkt:19 feb 2018 18:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:19 feb 2018 18:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

Meterik behaalt gelijkspel tegen Quick Boys

In Venlo speelden Quick Boys en Meterik met 1-1 gelijk. De groenwitte hadden niet de scherpte zoals in de wedstrijd voor de carnaval tegen Oostrum en mochten het meest tevreden zijn met deze uitslag.

In de eerste helft  waren de doelrijpe kansen nog gelijk verdeeld  maar de beide keepers hoefden maar beperkt in actie te komen omdat het vizier van de aanvallers niet op scherp stond. Het was een heel rommelige wedstrijd met veel onnodig balverlies en maar weinig goede combinaties.

Na de rust zette Quick Boys steeds meer druk en leek op voorsprong te komen. Maar een hoge bal over de verdediging  werd niet aangenomen maar  vanuit de lucht hoog overgeschoten. Meterik leek het antwoord klaar te hebben, maar een goede voorzet van Tom Verbong werd slechts half geraakt en ging voorlangs. Een minuut later was het aan de andere kant raak. Een kansloos schot van Melih Koc werd door een Meterik verdediging licht aangeraakt en verdween vervolgens in het doel. De 1-1 van Meterik kwam een paar minuten later. Meterik maakte goed gebruik van de geboden ruimte en Piet Steeghs kon gemakkelijk scoren. Quick Boys zocht de grens op en ging voor de overwinning. Keeper Luuk Haenen  behield de rust en was een aantal keren de redder in nood. In de laatste minuut  leek het nog fout te gaan maar Luuk plukte de bal van de voet van een doorgebroken aanvaller!

Meterik knokt zich naar overwinning op Oostrum

Meterik versloeg zondag 28 januari, op een goed bespeelbaar veld in Oostrum, de eerste periode kampioen en koploper van de vierde klasse E. In deze tot de laatste minuut spannende wedstrijd was Meterik gevaarlijker dan de fysiek altijd sterke  tegenstander en won verdiend met 0-1.

De groenwitte stonden er vanaf de aftrap, ondanks diverse wisselingen in de verdediging en op het middenveld. Piet Steeghs bracht in de beginfase, Dirk van Rengs twee maal in kansrijke positie maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 20e minuut kwam Meterik verdiend op voorsprong. Rob Verbong veroverde de bal en speelde broer Tom aan en deze scoorde na een mooie kapbeweging de 0-1 in de lange hoek. Oostrum werd vanuit een corner gevaarlijk maar keeper Luuk Haenen bracht redding. Chris Wilschut probeerde het na een half uur nog met een verdekt schot maar dit verdween in het zijnet. In de slotfase van de eerste helft soleerde Dirk van Rengs door de Oostrum verdediging maar zijn inzet was te zwak en even later had Teun Jakobs de 0-2 op zijn slof liggen maar weer kwam Oostrum met de schrik vrij.

Na de thee verwachten de groenwitte een stormloop van Oostrum, maar ze hielden voldoende druk naar voren en bleven zelf gevaarlijk. Na twee kansen van Oostrum, een vrije trap via de muur over en een schuiver van Chris Wilschut die door de attent kepende Luuk Haenen werd gekeerd, was het weer de beurt aan Meterik. Tom Verbong schoot eerst rakelings over en vervolgens schoot Dirk van Rengs na een fraaie combinatie met Tom en Huub Kleuskens in het zijnet. Meterik was op het middenveld even niet bij de les en Oostrum leek onmiddellijk te profiteren. Maar Luuk Haenen stopte twee keer een inzet van Marvin Hermans. Meterik koesterde de voorsprong tot het laatste fluitsignaal! Bob Maas en zijn mannen stonden er als een team en verdienen daarvoor een compliment. De jonkies Rob Verbong die in de basis stond en Jordy van Rengs die inviel verdienen voor hun beleving en rust echter het grootste compliment. De groenwitte supporters hebben van deze wedstrijd genoten. Dit smaakt naar meer!