Meterik 1

Bijgewerkt:01 jan 2009 00:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:01 jan 2009 00:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

Meterik geeft trainer Bob Maas een overwinning cadeau!

Op zondag 2 december tapten Meterik en Oostrum op sportpark de Vonckel elk één helft uit een ander vaatje.
Troefde in de eerste helft Oostrum Meterik af, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De jarige trainer Bob Maas raakte in de rust blijkbaar de gevoelige snaar. Zijn team speelde na de thee met passie en flair, troefde Oostrum volledig af en boog een 1 – 2 achtstand om in een verdiende 4 – 2 overwinning.
Meterik begon goed aan de wedstrijd en leek al snel de score te openen maar door te lang treuzelen werd een vrije kans gemist. Oostrum speelde zijn fysieke kracht in de eerste helft uit en kwam na een kwartier op 0 – 1 voorsprong door hun topschutter Chris Wilschut. Meterik had er maar weinig tegenin te brengen. Waar heel Meterik een strafschop dacht te krijgen, na een overtreding binnen de zestien op Dirk van Rengs, beloonde de goed leidende scheidsrechter Musa Inci dit met een gele kaart! Oostrum kreeg na een half uur wel een strafschop door een onopzettelijke handsbal en Marwin Hermans schoot zeer overtuigend de 0 – 2 binnen. Uit het niets scoorde Dré Peeters vlak voor rust heel fraai de 1 – 2. Opluchting bij de groen-witte overheerste!
Vanaf de aftrap in de tweede helft stond er een ander Meterik. Tom Verbong joeg in de 46e minuut na een prima voorzet de 2 – 2 in het dak van het doel. Vervolgens was het man of de match Piet Steeghs die een te kleine schoenmaat aan had om een lage voorzet binnen te tikken en zocht hij even later goed de diepte maar schoot rakelings naast. Piet zijn gedrevenheid werd toch beloond, toen hij in een identieke situatie op de paal schoot de terugspringende bal veroverde en vanuit een scherpe hoek via een verdediger de 3 – 2 binnen schoot. Oostrum kon gedurende de hele tweede helft geen vuist meer maken en toen Teun Jakobs haarzuiver Dirk van Rengs op de penaltystip aanspeelde mikte deze de 4 – 2 binnen en was de wedstrijd beslist!

FCV troeft Meterik af

Op zondag 25 november speelden de koplopers FCV en Meterik op sportpark Arendonk in Venlo tegen elkaar. In de eerste helft kon Meterik nog redelijk tegenstand bieden, maar na de thee liet FCV zien dat zij een van de titelkandidaten is en won zeer verdiend met 5 – 0.

Vanaf de aftrap was FCV toonaangevend zonder kansen af te dwingen. Meterik had vervolgens een licht veldoverwicht maar het was FCV dat de eerste grote kans kreeg maar deze miste. Vervolgens leek Tom Verbong voor Meterik te scoren. Hij nam een afvallende bal op de slof maar de jonge FCV keeper, die in de voorgaande acht wedstrijden slechts twee keer werd gepasseerd toonde zijn klasse en keerde met een prachtige reflex de inzet van Tom. FCV legde nog meer vuur in haar spel en werd mede ook door zwak verdedigen van Meterik een aantal keren gevaarlijk. Stan Theelen was het die pas bij de derde kans vanuit vrijstaande positie de 1 – 0 binnen kopte. Tom Verbong leek vanuit een prima voorzet van Rick Hesen de gelijkmaker te scoren maar de FCV keeper kon de niet zuiver ingeschoten bal gemakkelijk keren. Vlak voor rust was het Luke van Veggel die heel beheerst de 2 – 0 scoorde en Meterik de genade klap leek te geven.

Er was na de warme koffie en het zien van een miraculeuze inhaalactie van Max Verstappen op Bottas, toch weer enige hoop bij de groen-witte supporters; als we de anschlusstreffer maar kunnen scoren! Maar na 55 minuten was ook die hoop vervlogen. Stan Theelen benutte eerst goed de geboden ruimte en schoot slim de 3 – 0 langs de uitlopende Luuk Haenen en even later tikte hij ook de 4 – 0 binnen. Vermeldingswaardig is nog één wapenfeit van Meterik, het schot van Dirk Van Rengs op de bovenkant lat en de 5 – 0 van Luke van Veggel. FCV heeft voetballend en fysiek een heel sterke selectie die van de eerste tot de laatste minuut er stond en zich wilde bewijzen tegen de periodekampioen. Meterik was deze middag niet scherp genoeg en heeft ook minder kwaliteit in huis dan FCV en verloor terecht deze topper.