Meterik 1

Bijgewerkt:01 jan 2009 00:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:01 jan 2009 00:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

Meterik wint geflatteerd van Stormvogels

Meterik en Stormvogels speelden op zondag 7 oktober, ondanks een uiteindelijke 3-0 zege voor Meterik,  een spannende wedstrijd op sportpark de Vonckel.

Meterik startte met overtuiging tegen de voormalige derde-klasser zonder echte kansen te creëren. Na een kwartier waren de mannen uit Siebengewald dicht bij de openingstreffer maar keeper Luuk Haenen bracht tweemaal prima redding. Meterik reageerde hier prima op,  zocht goed de ruimte en Dirk van Rengs kopte de 1-0 na  een gave voorzet van Tom Verbong in de kruising. Even later ging Piet Steeghs na een slippertje van zijn tegenstander goed de diepte in en scoorde vrij voor de keeper resoluut de 2-0. Na 35 minuten leek Dirk weer te scoren maar ditmaal kon de keeper redding brengen. Vlak voor rust was de  Meterik verdediging niet attent maar  een inzet van Stormvogels ging naast de goal.

Na de thee zette Stormvogels steeds meer druk en een tegengoal leek in de maak. De groen-witte hielden de bal niet meer in de ploeg en gaven het initiatief steeds meer aan de tegenstander. Na een uur spelen kreeg Stormvogels een aantal scoringsmogelijkheden. Keeper Luuk Haenen bracht twee keer redding op een inzet en de derde keer keek hij de bal op de bovenkant lat! Tom Verbong maakte in de 80e minuut aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot na een goed uitgevoerde counter snoeihard de 3-0  binnen.  Stormvogels leek in de laatste minuten tot tweemaal toe nog de zeer verdiende eretreffer te scoren. Meterik was deze middag vooral beter in het benutten van de kansen en behaalde daardoor een zwaar bevochten maar toch verdiende overwinning.

Meterik doet zichzelf te kort tegen Montagnards

Op zondag 30 september speelden Meterik en Montagnards onder zomerse omstandigheden een matige wedstrijd op sportpark de Vonckel. Meterik was gevaarlijker dan de promovendus uit Bergen maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

In de beginfase trok Meterik het spel naar zich toe en al  na tien minuten leek Dirk van Rengs uit een vrije trap de 1-0 voor Meterik te scoren, maar de Bergense keeper tikte met een reflex de bal uit de hoek. Het fysiek sterkere Montagnards  kreeg langzamerhand meer aanvallende impulsen. Meterik was pas na een half uur weer echt gevaarlijk. Na een mooie aanval waarbij de geel-blauwe achterhoede werd uitgespeeld schoot  Ruud Janssen rakelings over. Vlak voor rust leek Meterik toch op voorsprong te komen maar op wonderbaarlijke wijze wist een verdediger een treffer te voorkomen. Montagnards maakte vervolgens goed gebruik van de geboden ruimte  en Mohamed Fuaad scoorde uit de eerste gevaarlijk situatie  via een kluts de gelukkige en onverdiende 0-1.

In de tweede helft nam  Meterik nadrukkelijk het initiatief en diverse keren trok de Bergense verdediging aan de noodrem. Uit de toegekende vrije trappen was Meterik steeds gevaarlijk. Dit leek al snel de gelijkmaker op te leveren. Piet Steeghs lepelde de bal op het hoofd van Dirk van Rengs, maar de keeper keerde de kopbal. Na 70 minuten hetzelfde scenario Teun de voorzet en Dirk was iets sneller bij de bal dan de keeper en scoorde de zeer verdiende 1-1. Montagnards werd maar een keer echt gevaarlijk maar een inzet ging voorlangs. Meterik leek in de slotfase  toch de drie punten te pakken. Teun Jakobs was twee keer bijna  succesvol, maar zijn eerste kopbal werd door de keeper over de lat getikt en vervolgens kopte Teun nog op de lat.