Meterik 1

Bijgewerkt:25 apr 2018 17:00

DatumThuisUitUitslag
Bijgewerkt:25 apr 2018 17:00
Spelers: Bram Arts, Sjuul Baeten, Bryan van Berlo, Nick van Berlo, Thijs Bouten, Kris Cuppen, luuk Geurts, Luuk Haenen, Jeroen Heldens, Ruud v.d Homberg, Bart Houben, Lars Jacobs, Stijn Jacobs, Koen Jakobs, Teun Jakobs, Ruud Janssen, Huub Kleuskens, Niek Maessen, Jarno Mooren, Dré Peeters, Emiel Peeters, Jop Ramaekers, Dirk van Rengs, Gijs van Rengs, Quincy Rubie, Leon Sijbers, Piet Steeghs, Rob Verbong, Tom Verbong, Ward Versleijen, Niels v.d. Vight en Jeroen Wielens.
Trainers: Trainer: Bob Maas. Ass. trainer: Pascal Huijs, Keeperstrainer: Stefan Craenmehr. Fysiotherapeute: Petra Janssen
Leiders: Jos Kremers, Giel Muijsers, Rick van Rengs
Training: dinsdag 20:00-21:30 en donderdag 20:00-21:30
Shirtsponsor: Van Dijck Groenteproducties

Meterik verliest onverdiend van Leunen en Oostrum

Op donderdag avond 12 april speelde Meterik in en tegen Leunen en op zondagmiddag 15 april in Meterik tegen Oostrum.

Meterik  herstelde zich,  ondanks het gemis van een 5 tal basisspelers, van de grote nederlaag tegen VVV 03.  Dit is een groot compliment  niet alleen voor de vervangers maar voor het hele team.  Jammer genoeg  leverde de nu wel aanwezige spirit geen punten op en werd er twee maal met 2-0 verloren.

Tegen Leunen was  Meterik toonaangevend  maar de scherpte ontbrak om  uit de diverse kansen te scoren. Oranjewit  kwam alleen via de counter uit zijn verdedigende stelling maar kon weinig gevaar stichten.  Direct na rust toonden ze meer aanvallende initiatieven  en profiteerde Pim Weijs van een fout in de achterhoede en scoorde eenvoudig de 1-0. Vervolgens ging Meterik op zoek naar de gelijkmaker.  De inzetten van Huub Kleuskens  en Teun Jakobs gingen echter naast het doel. Uiteindelijk leek Kris Cuppen succesvol te zijn maar zijn inzet werd door de keeper gestopt. Door de dadendrang van Meterik kreeg  Leunen meer ruimte en Mees Claassen  scoorde in blessuretijd  nog de 2-0.

Tegen Oostrum  was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Meterik speelde  met meer aanvallende bedoelingen, Oostrum speelde vooral op snelle uitvallen via lange goed geplaatste trappen van de keeper. Er waren aan beide zijden maar weinig kansen. Oostrum kwam toch uit het niets op een 0-1 voorsprong. Marwin Hermans maakte gebruik van getreuzel in de Meterik achterhoede en kon met wat geluk via een kaats scoren.  Meterik leek al snel op 1-1 te komen maar de inzet van Quincy Rubie werd door de keeper uit de hoek getikt. Vlak voor rust maakten Ruud Janssen en Luuk Haenen nog een gevaarlijk aanval van Oostrum onschadelijk.

Na de rust leek  Piet Steeghs na een goede combinatie de gelijkmaker te scoren,  maar zijn inzet ging voorlangs. Na een uur kreeg Oostrum zijn eerste echte kans maar de inzet ging in het zijnet.  Meterik  zette steeds meer druk  en met name Niels van de Vigt was met een afstandsschot nog gevaarlijk. Oostrum  verdedigde met man en macht en via een razend snelle uitval scoorde Max van Gogh in de slotfase nog  de 0-2.

VVV’03 1 – Meterik 1 7 – 2

In de 4de klasse E, kunnen behoudens de bovenste 2 posities alle ploegen nog eindigen in de top-drie of eindigen in de onderste regionen, elke ronde voldoende spanning en reden om de punten naar huis te nemen.Op deze 1ste echte lente zondag was het niet anders, maar voordat de supporters goed en wel een plekje langs de lijn hadden gevonden stond Meterik al met 1-0 achter en na 10 minuten was het alweer raak en een 2-0 achterstand een feit, beide keren werd de aanval van de tegenstander slecht verwerkt door de defensie.

Na 1 kwartier spelen kon Luuk Haenen erger voorkomen door de bal over de lat te tikken , in de 22ste minuut pas het eerste wapenfeit van Meterik, Tom Verbong speelde Dirk van Rengs in de diepte aan die beheerst de 2-1 binnen schoot, toch weer een sprankje hoop voor de meegereisde supporters.

Het was een sprankje hoop, want in de volgende 15 minuten waren persoonlijke fouten oorzaak van de 3-1 en 4-1, de 4-2 vlak voor het rustsignaal uit een prima genomen vrije trap door Quincy Rubie kon wel op applaus rekenen , maar was geen reden om alsnog te geloven in een goede afloop, daar was het spel te pover voor.

In de 2de helft een nog eenzijdiger spelbeeld, een krachteloos Meterik  en een aanval zoekend VVV’03 dat de score wist uit te bouwen naar 7-2, een onnodig grote nederlaag.

Gelukkig hoeven we niet een hele week te wachten op een revanche want met een ook doordeweeks programma kan het a.s. donderdag in en tegen Leunen weer volledig anders zijn, daarvoor moet er wel beter gevoetbald worden om met de punten huiswaarts te keren.

Over deze zondag zullen we maar zeggen “het was mooi lente weer”.