Meterik wint geflatteerd van Stormvogels

Meterik en Stormvogels speelden op zondag 7 oktober, ondanks een uiteindelijke 3-0 zege voor Meterik,  een spannende wedstrijd op sportpark de Vonckel.

Meterik startte met overtuiging tegen de voormalige derde-klasser zonder echte kansen te creëren. Na een kwartier waren de mannen uit Siebengewald dicht bij de openingstreffer maar keeper Luuk Haenen bracht tweemaal prima redding. Meterik reageerde hier prima op,  zocht goed de ruimte en Dirk van Rengs kopte de 1-0 na  een gave voorzet van Tom Verbong in de kruising. Even later ging Piet Steeghs na een slippertje van zijn tegenstander goed de diepte in en scoorde vrij voor de keeper resoluut de 2-0. Na 35 minuten leek Dirk weer te scoren maar ditmaal kon de keeper redding brengen. Vlak voor rust was de  Meterik verdediging niet attent maar  een inzet van Stormvogels ging naast de goal.

Na de thee zette Stormvogels steeds meer druk en een tegengoal leek in de maak. De groen-witte hielden de bal niet meer in de ploeg en gaven het initiatief steeds meer aan de tegenstander. Na een uur spelen kreeg Stormvogels een aantal scoringsmogelijkheden. Keeper Luuk Haenen bracht twee keer redding op een inzet en de derde keer keek hij de bal op de bovenkant lat! Tom Verbong maakte in de 80e minuut aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot na een goed uitgevoerde counter snoeihard de 3-0  binnen.  Stormvogels leek in de laatste minuten tot tweemaal toe nog de zeer verdiende eretreffer te scoren. Meterik was deze middag vooral beter in het benutten van de kansen en behaalde daardoor een zwaar bevochten maar toch verdiende overwinning.