JEUGDTOERNOOI 2019

Informatie en inschrijven

Beste sportvrienden,

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019 organiseren we wederom ons jaarlijks 3-daags jeugdtoernooi voor JO19 (junioren) t/m JO8 (pupillen).
Middels dit schrijven willen we U uitnodigen om deel te nemen aan dit sportieve evenement. We stellen het zeer op prijs, indien uw vereniging mocht besluiten
tot deelname aan één of meerdere toernooien met één of meerdere teams.

Het toernooi zal plaatsvinden op sportpark “de Vonckel” te Meterik, op de navolgende dagen:
Vrijdagavond 31 mei 2019 JO19 toernooi
Zaterdag 1 juni 2019 JO17, JO15 en JO13 toernooi
Zondag 2 juni 2019 JO11 en JO10/JO9/JO8 toernooi

– JO19-toernooi: Vrijdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO17-toernooi: Zaterdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO15-toernooi: Zaterdagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO13-toernooi: Zaterdagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)
– JO11-toernooi: Zondagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO10/JO9/JO8-toernooi: Zondagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)

Meterik wint verdiend van Resia en GFC

Beide wedstrijden werden op sportpark de Vonckel in Meterik gespeeld. Op woensdag 9 mei won Meterik  met 3-2 van Resia  en op zondag 13 mei met 2-0 van GFC. Ondanks de 31 punten en deze twee overwinningen, zijn de groenwitte nog niet vrij van degradatiezorgen. In de laatste 2 wedstrijden moet er nog minimaal één punt behaald worden om de nacompetitie te ontlopen en zich te handhaven in de 4e klasse.

Tegen Resia was Meterik 75 minuten lang toonaangevend en had de wedstrijd al in een vroege fase op slot moeten gooien. Pas na een half uur was het  Piet Steeghs die de groenwitte dadendrang beloonde met het scoren van de 1-0.  Een paar minuten later scoorde Niels vd Vight met een beauty de 2-0.

Meterik bleef ook na de rust de bovenliggende partij en Teun Jakobs scoorde na 70 minuten  de 3-0. Maar na diverse wisselingen gaf Meterik alsnog de regie uit handen en konden Tim Michiels en Martijn Derks binnen een paar minuten tijd de 3-1 en de 3-2 scoren. In de laatste minuut leek Resia ook nog de gelijkmaker te scoren maar gelukkig voor de groenwitte ging een inzet via de binnenkant van de twee palen weer terug het veld in!

Tegen GFC was Meterik in de eerste helft sterker en feller dan GFC . De groenwitte hadden geleerd van de smadelijk nederlaag in Grubbenvorst en lieten zich deze keer niet de kaas van het brood eten! Al na 10 minuten kreeg het team van Bob Maas een extra ruggensteun toen Dré Peeters de 1-0 scoorde. Na een half uur was het de van een teenblessure herstelde Dirk van Rengs, die uit een prima voorzet van Piet Steeghs de 2-0 fraai binnen kopte. Piet had zelfs de 3-0 op zijn schoen maar zijn inzet ging in het zijnet. GFC werd alleen nog met een afstandsschot gevaarlijk maar keeper Luuk Haenen voorkwam een tegentreffer. Na de thee trok Meterik zich  erg ver terug en probeerde met counters de voorsprong uit te bouwen. In de 65 minuut leek deze spelwijze te worden beloond maar een inzet van Teun Jakobs werd door de GFC keeper naast getikt. GFC had een groot overwicht maar hun aanvalsspel was te onzuiver om het Meterik echt lastig te maken. Een drietal vrije trappen waarvan er een op de bovenkant lat belande en twee door keeper Luuk Haenen werden gepareerd waren de gevaarlijkste acties van GFC.