Meterik veel te sterk voor VVV03

Op zondag 4 november speelden VVV03 en Meterik op sportpark de Herungerberg een spanningsloze wedstrijd. Werd er vorig seizoen door de groen-witte nog een smadelijke 7-1 nederlaag geleden, deze zondagmiddag  wonnen ze tegen een zeer matige tegenstander niet eens geflatteerd met 0-7!

In de beginfase bood VVV03 veel fysieke tegenstand en met name de duels tussen hun trainer-speler en Dirk van Rengs waren pittig. Dirk en zijn medespelers speelden het slim gingen niet in op het fysieke spel en hanteerde succesvol de Feyenoord slogan “geen woorden maar daden”. Daarnaast leidde scheidsrechter Ferry Janssen uit Sevenum heel consequent en duidelijk en daardoor werd het een faire wedstrijd. Nadat Dirk van Rengs en Teun Jakobs  in kansrijke positie misten, was het Rick Hesen die profiteerde van een fout van de keeper en gemakkelijk de 0 – 1 binnen schoot. Een minuut later legde Dirk van Rengs vanuit een moeilijke hoek alle  gram in zijn schot en schoot snoeihard de   0 – 2 binnen! Na een half uur was het weer Dirk die gemakkelijk de 0 – 3 binnen kopte. Vervolgens kreeg VVV03 veel te veel ruimte, had zijn beste fase in de wedstrijd  en was een drietal keren gevaarlijk. De trainer-speler zocht bij een vrije trap slim de ruimte en schoot maar rakelings voorlangs, een paar minuten later ging er nog een inzet op de lat en de paal. Rick Hesen van Meterik was vlak voor rust wel attent en schoot de 0 – 4 binnen.

Na de thee had VVV03 in het begin een licht veldoverwicht, maar Meterik was in de counter veel gevaarlijker. Vanaf het  uur was Meterik heer en meester! Eerst probeerde Dirk met een lob  te scoren, maar de keeper bracht redding. Uit de volgende aanval tikte Dirk beheerst de 0-5 binnen na een gave voorzet van Rick Hesen. Nadat Piet Steeghs  een goede kans naast schoot, speelde Dirk zich op de rand van de zestien prachtig vrij en schoot loeihard op de lat. Teun Jakobs had de eer om de  0 – 6  met een beheerste kopbal te scoren. Nick van Berlo zette het slotakkoord en schoot na een goede pass van Ruud Janssen de 0 – 7 binnen.