Meterik te sterk voor RKDEV

Op donderdagavond 5 april won Meterik op sportpark De Vonckel  zeer verdiend met 3-0 van RKDEV uit Arcen. Al voor de rust had Meterik de wedstrijd kunnen beslissen  als de groenwitte de kansen beter hadden benut.

In de eerste helft was met name Piet Steeghs  ongrijpbaar voor de RKDEV verdediging en moest diverse keren met overtredingen gestopt worden. Maar  na tien minuten wist Piet toch de 1-0 te scoren.  Hij soleerde door het strafschopgebied en liet de keper met een strak schot kansloos.  De groenwitte maakten vervolgens te weinig gebruik van de aanvallende mogelijkheden  en daardoor gingen diverse kansen op het verder uitbouwen van de score verloren. De beste mogelijkheden waren  er na  een half uur. Eerst  schoot Gijs van Rengs in kansrijke positie rakelings over  en even later bracht de RKDEV keeper redding op een inzet van Piet Steeghs.

Na de rust leek Dirk van Rengs  te scoren na een combinatie met broer Gijs maar weer was de RKDEV keeper de reddende engel voor zijn team.  Uit een vrije trap van Tom Verbong  scoorde Gijs van Rengs met het hoofd de meer dan verdiende 2-0. De overwinning leek in de knip, maar in de slotfase gingen de groenwitte steeds meer achteruit voetballen en daardoor kon RKDEV voor het eerst in deze wedstrijd gevaarlijk worden.  Allereerst belande er een schot/voorzet op de  lat en vervolgens  tikte keeper Luuk Haenen één inzet uit de hoek en één uit de kruising.  Het slotakkoord was weer voor Meterik. Lars Jacobs zocht goed de diepte en bracht de vrijstaande Tom Verbong in stelling die met een gericht schot in de hoek de 3-0 eindstand liet aantekenen.