dinsdag 24-apr

Belfeldia 5 Meterik 3 19:00

Programma komende weken

SAAM

SAAM bereidt uiteindelijk plan voor

Naar aanleiding van het besluit in de raadsvergadering van december 2017, heeft de werkgroep SAAM niet stilgezeten. Aan de hand van een gedetailleerd plan van buro Kragten wordt gewerkt aan de verdere invulling van het aan te leggen sportpark voor de voetbalverenigingen van America en Meterik en de Tennisclub America. En wellicht nog voor andere binnen- of buitensporten en –activiteiten die hierbij aan kunnen sluiten.

Volgende mijlpaal zijn de ledenvergaderingen van de verschillende verenigingen eind april / begin mei, en de gemeenteraadsvergadering van 03 juli, waarin we de definitieve plannen en de begroting aan de gemeenteraad willen voorleggen voor goedkeuring. Als dat lukt, kunnen de plannen definitief gemaakt worden, en kunnen we daadwerkelijk beginnen.

Komende maanden zullen we jullie regelmatig op de hoogte houden van waar we mee bezig zijn, en de vorderingen.

Als je goede ideeën hebt, of wilt graag mee de handen uit de mouwen steken: laat dit dan aan een van de bestuursleden van de vereniging weten !

Werkgroep SAAM.

Meterik te sterk voor RKDEV

Op donderdagavond 5 april won Meterik op sportpark De Vonckel  zeer verdiend met 3-0 van RKDEV uit Arcen. Al voor de rust had Meterik de wedstrijd kunnen beslissen  als de groenwitte de kansen beter hadden benut.

In de eerste helft was met name Piet Steeghs  ongrijpbaar voor de RKDEV verdediging en moest diverse keren met overtredingen gestopt worden. Maar  na tien minuten wist Piet toch de 1-0 te scoren.  Hij soleerde door het strafschopgebied en liet de keper met een strak schot kansloos.  De groenwitte maakten vervolgens te weinig gebruik van de aanvallende mogelijkheden  en daardoor gingen diverse kansen op het verder uitbouwen van de score verloren. De beste mogelijkheden waren  er na  een half uur. Eerst  schoot Gijs van Rengs in kansrijke positie rakelings over  en even later bracht de RKDEV keeper redding op een inzet van Piet Steeghs.

Na de rust leek Dirk van Rengs  te scoren na een combinatie met broer Gijs maar weer was de RKDEV keeper de reddende engel voor zijn team.  Uit een vrije trap van Tom Verbong  scoorde Gijs van Rengs met het hoofd de meer dan verdiende 2-0. De overwinning leek in de knip, maar in de slotfase gingen de groenwitte steeds meer achteruit voetballen en daardoor kon RKDEV voor het eerst in deze wedstrijd gevaarlijk worden.  Allereerst belande er een schot/voorzet op de  lat en vervolgens  tikte keeper Luuk Haenen één inzet uit de hoek en één uit de kruising.  Het slotakkoord was weer voor Meterik. Lars Jacobs zocht goed de diepte en bracht de vrijstaande Tom Verbong in stelling die met een gericht schot in de hoek de 3-0 eindstand liet aantekenen.