Meterik kansloos in Hegelsom

Hegelsom won verdiend met 4-1  van Meterik.  De scheidsrechter speelde een belangrijke rol door  in de eerste helft te gemakkelijk de uitgelokte vrije trappen  te honoreren en door in de slotfase bij de 3-1 en 4-1 het vlagsignaal van de Meterik grensrechter te negeren. Maar dit is geen excuus voor de nederlaag. De groenwitte stonden er niet als team , speelden met veel te weinig bezieling en werden bijna de hele wedstrijd fysiek  afgetroefd. Tegen koploper Melderslo zal er a.s. zondag uit een ander vaatje getapt moeten worden om enige kans te hebben op een positief resultaat!

Vanaf  de aftrap ging Hegelsom er vol in en na een kwartier was het bij de eerste vrije trap op de rand van 16 meteen raak. Damian Linders krulde de bal in het keepersgebied en   Djen  Verkoelen was de enige die reageerde en de 1-0 was een feit. Nog twee keer mocht Damian Linders op ongeveer dezelfde plek een dubieuze vrije trap nemen. Op de eerste in de korte hoek bracht keeper Luuk Haenen nog redding,   de tweede weer in de korte hoek was echter wel raak. Met de 2-0 op het scorebord leek de wedstrijd gespeeld.

Na een uur kwam er enige druk en meer beleving van Meterik en toen bleek ook dat de roodwitte verdediging geen onneembare veste was. De eerste goede aanval van Meterik bracht de spanning terug in de wedstrijd! Teun Jakobs speelde zich goed vrij op de achterlijn en gaf een hoge voorzet die Dirk van Rengs  uit een onmogelijke hoek fraai binnen kopte. Hegelsom speelde het “tactisch slim”, sloot steeds meer de verdediging, vertraagde het spel.  Daardoor werd het een vervelende slotfase met veel irritatie en overtredingen. Dat Guido Kauffeld  met de hulp van de scheids  nog 2 keer mocht scoren is alleen belangrijk voor de statistieken.