JEUGDTOERNOOI 2019

Informatie en inschrijven

Beste sportvrienden,

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019 organiseren we wederom ons jaarlijks 3-daags jeugdtoernooi voor JO19 (junioren) t/m JO8 (pupillen).
Middels dit schrijven willen we U uitnodigen om deel te nemen aan dit sportieve evenement. We stellen het zeer op prijs, indien uw vereniging mocht besluiten
tot deelname aan één of meerdere toernooien met één of meerdere teams.

Het toernooi zal plaatsvinden op sportpark “de Vonckel” te Meterik, op de navolgende dagen:
Vrijdagavond 31 mei 2019 JO19 toernooi
Zaterdag 1 juni 2019 JO17, JO15 en JO13 toernooi
Zondag 2 juni 2019 JO11 en JO10/JO9/JO8 toernooi

– JO19-toernooi: Vrijdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO17-toernooi: Zaterdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO15-toernooi: Zaterdagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO13-toernooi: Zaterdagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)
– JO11-toernooi: Zondagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO10/JO9/JO8-toernooi: Zondagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)

(more…)

Meterik kan tegen 10 man van Hegelsom niet het verschil maken

Op zondagmiddag 16 december speelden Meterik en Hegelsom een spannende derby op sportpark de Vonckel. Het bleef 0 – 0 ondanks dat Meterik 75 minuten tegen 10 man speelde.

Meterik kon het manvoordeel niet uitbuiten, door te veel foute passes, het vele lopen met de bal en het zeer vertragende spel van Hegelsom in de tweede helft.

Hegelsom was vlak voor rust zelfs het gevaarlijkste met een inswinger vanaf de cornerstip, die  Meterik keeper Luuk Haenen onder de lat wegtikte. En een solo van Guido Kauffeld die hij besloot met een verraderlijk schot, dat rakelings naast ging. Dré Peeters leek Meterik op voorsprong te brengen, zijn inzet werd echter door Hegelsom keeper Joris Haegens prima gekeerd.

In de rust moest trainer Bob Maas aanvoerder Gijs van Rengs wisselen vanwege een blessure. Mede daardoor duurde het enige tijd totdat de groen-witte Hegelsom onder druk kregen. Rick Hesen schoot, na een gave actie van Dirk van Rengs over de vleugel, de voorzet in maar Joris Haegens bracht redding. Nick van Berlo zijn voorzet of schot belande in het dak van het doel. Vervolgens maakte Hegelsom goed gebruik van de geboden ruimte en werd twee maal gevaarlijk via  de counter maar de inzetten gingen gelukkig voor Meterik voorlangs.

De laatste 20 minuten zette Meterik alles op alles om de overwinning binnen te halen, maar het vizier stond deze middag niet op scherp. Rick Hesen bracht Dré Peeters in stelling maar zijn schot ging rakelings over de rechter kruising. Vlak erna ging een inzet van Teun Jakobs over de linker kruising. Tom Verbong speelde geen gelukkige wedstrijd maar leek toch match winnaar te worden. Zijn kaats via de grond werd door Joris Haegens echter  gekeerd. Vervolgens bekroonde Jelle Aerts zijn goede invalbeurt bijna met een doelpunt. Zijn inzet werd door Joris Haegens corner getikt. In de laatste minuut kreeg een Hegelsom aanvaller nog de vrije doortocht. Gelukkig voor Meterik had ook hij zijn vizier niet op scherp staan.