Wedstrijden

Meterik in evenwicht met SVEB en te sterk voor Belfeldia

Beide wedstrijden werden op sportpark de Vonckel  in Meterik gespeeld. Op donderdag 26 april behaalden de groenwitte een terechte  2-2   tegen SVEB  en op zondag 29 april wonnen ze zeer verdiend met 5-3 van Belfeldia.

Tegen SVEB  begon Meterik heel sterk aan de wedstrijd  en kwam al na 10 minuten op 1-0.  Dré   Peeters  zocht goed de ruimte  en liet de keeper met een gericht schot kansloos.  SVEB was vervolgens gevaarlijk met een schot voorlangs.  Meterik leek zelfs op 2-0 te komen maar na een gave voorzet van Lars Jacobs schoot Dré Peeters rakelings langs de kruising. Na een half uur was de Meterik verdediging even niet attent en maakte Giel Seuren  met een lob de 1-1. Meterik bleef gevaarlijk maar  een inzet van Piet Steeghs ging via een verdediger over de achterlijn.  Na de rust golfde het spel op en neer,   maar werd SVEB  meer spelbepalend en  Maikel Vermazeren  scoorde de    1-2. Meterik  toonde veerkracht en Kris Cuppen scoorde beheerst de 2-2.  Vervolgens  leek SVEB weer op voorsprong te komen maar een fraaie inzet belande op de paal. Meterik  was nog gevaarlijk met een inzet  van Niels vd Vight die naast ging en Lars Jacobs kwam een schoenlengte tekort om een voorzet van Piet Steeghs binnen te tikken.

De wedstrijd tegen  Belfeldia  was vanaf het begin spannend en  Dré Peeters leek al in de beginfase voor Meterik de score te openen maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Belfeldia was heel attent bij een snelle uitbraak en scoorde de 0-1. Enkele minuten later  was het al weer  1-1. Tom Verbong  profiteerde van een mindere ingreep van de keeper en kon eenvoudig  scoren. Meterik ging voor de voorsprong maar Piet Steeghs schoot na een mooie solo naast het doel. Gijs van Rengs had het vizier wel op scherp staan en scoorde met een prachtige actie de 2-1. Dré Peeters was dicht bij de 3-1 maar zijn inzet ging op de paal. Niels Kessels scoorde  tegen de verhouding in met een zondagsschot de 2-2. Toch ging Meterik met een voorsprong de rust in. Teun Jakobs maakte  goed gebruik van de ruimte en scoorde vanaf  25 meter  de 3-2. Na de rust was het Piet Steeghs die Dré Peeters vrij voor de keeper zette en deze scoorde beheerst de 4-2. Belfeldia gaf zich nog niet gewonnen en voerde de druk steeds meer op. Bert Smeets bracht de spanning weer terug door de   4-3 binnen te schieten. Meterik had het even heel moeilijk maar Piet Steeghs beloonde zichzelf  en zijn team met de goede wedstrijd en scoorde heel fraai in de lange hoek de 5-3.  Belfeldia vocht nog voor een beter resultaat maar langzamerhand verdween de overtuiging uit hun spel en kon Meterik de niet verwachte overwinning vieren.