JEUGDTOERNOOI 2019

Informatie en inschrijven

Beste sportvrienden,

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019 organiseren we wederom ons jaarlijks 3-daags jeugdtoernooi voor JO19 (junioren) t/m JO8 (pupillen).
Middels dit schrijven willen we U uitnodigen om deel te nemen aan dit sportieve evenement. We stellen het zeer op prijs, indien uw vereniging mocht besluiten
tot deelname aan één of meerdere toernooien met één of meerdere teams.

Het toernooi zal plaatsvinden op sportpark “de Vonckel” te Meterik, op de navolgende dagen:
Vrijdagavond 31 mei 2019 JO19 toernooi
Zaterdag 1 juni 2019 JO17, JO15 en JO13 toernooi
Zondag 2 juni 2019 JO11 en JO10/JO9/JO8 toernooi

– JO19-toernooi: Vrijdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO17-toernooi: Zaterdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO15-toernooi: Zaterdagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO13-toernooi: Zaterdagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)
– JO11-toernooi: Zondagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO10/JO9/JO8-toernooi: Zondagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)

Meterik geeft trainer Bob Maas een overwinning cadeau!

Op zondag 2 december tapten Meterik en Oostrum op sportpark de Vonckel elk één helft uit een ander vaatje.
Troefde in de eerste helft Oostrum Meterik af, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De jarige trainer Bob Maas raakte in de rust blijkbaar de gevoelige snaar. Zijn team speelde na de thee met passie en flair, troefde Oostrum volledig af en boog een 1 – 2 achtstand om in een verdiende 4 – 2 overwinning.
Meterik begon goed aan de wedstrijd en leek al snel de score te openen maar door te lang treuzelen werd een vrije kans gemist. Oostrum speelde zijn fysieke kracht in de eerste helft uit en kwam na een kwartier op 0 – 1 voorsprong door hun topschutter Chris Wilschut. Meterik had er maar weinig tegenin te brengen. Waar heel Meterik een strafschop dacht te krijgen, na een overtreding binnen de zestien op Dirk van Rengs, beloonde de goed leidende scheidsrechter Musa Inci dit met een gele kaart! Oostrum kreeg na een half uur wel een strafschop door een onopzettelijke handsbal en Marwin Hermans schoot zeer overtuigend de 0 – 2 binnen. Uit het niets scoorde Dré Peeters vlak voor rust heel fraai de 1 – 2. Opluchting bij de groen-witte overheerste!
Vanaf de aftrap in de tweede helft stond er een ander Meterik. Tom Verbong joeg in de 46e minuut na een prima voorzet de 2 – 2 in het dak van het doel. Vervolgens was het man of de match Piet Steeghs die een te kleine schoenmaat aan had om een lage voorzet binnen te tikken en zocht hij even later goed de diepte maar schoot rakelings naast. Piet zijn gedrevenheid werd toch beloond, toen hij in een identieke situatie op de paal schoot de terugspringende bal veroverde en vanuit een scherpe hoek via een verdediger de 3 – 2 binnen schoot. Oostrum kon gedurende de hele tweede helft geen vuist meer maken en toen Teun Jakobs haarzuiver Dirk van Rengs op de penaltystip aanspeelde mikte deze de 4 – 2 binnen en was de wedstrijd beslist!