Meterik geeft trainer Bob Maas een overwinning cadeau!

Op zondag 2 december tapten Meterik en Oostrum op sportpark de Vonckel elk één helft uit een ander vaatje.
Troefde in de eerste helft Oostrum Meterik af, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De jarige trainer Bob Maas raakte in de rust blijkbaar de gevoelige snaar. Zijn team speelde na de thee met passie en flair, troefde Oostrum volledig af en boog een 1 – 2 achtstand om in een verdiende 4 – 2 overwinning.
Meterik begon goed aan de wedstrijd en leek al snel de score te openen maar door te lang treuzelen werd een vrije kans gemist. Oostrum speelde zijn fysieke kracht in de eerste helft uit en kwam na een kwartier op 0 – 1 voorsprong door hun topschutter Chris Wilschut. Meterik had er maar weinig tegenin te brengen. Waar heel Meterik een strafschop dacht te krijgen, na een overtreding binnen de zestien op Dirk van Rengs, beloonde de goed leidende scheidsrechter Musa Inci dit met een gele kaart! Oostrum kreeg na een half uur wel een strafschop door een onopzettelijke handsbal en Marwin Hermans schoot zeer overtuigend de 0 – 2 binnen. Uit het niets scoorde Dré Peeters vlak voor rust heel fraai de 1 – 2. Opluchting bij de groen-witte overheerste!
Vanaf de aftrap in de tweede helft stond er een ander Meterik. Tom Verbong joeg in de 46e minuut na een prima voorzet de 2 – 2 in het dak van het doel. Vervolgens was het man of de match Piet Steeghs die een te kleine schoenmaat aan had om een lage voorzet binnen te tikken en zocht hij even later goed de diepte maar schoot rakelings naast. Piet zijn gedrevenheid werd toch beloond, toen hij in een identieke situatie op de paal schoot de terugspringende bal veroverde en vanuit een scherpe hoek via een verdediger de 3 – 2 binnen schoot. Oostrum kon gedurende de hele tweede helft geen vuist meer maken en toen Teun Jakobs haarzuiver Dirk van Rengs op de penaltystip aanspeelde mikte deze de 4 – 2 binnen en was de wedstrijd beslist!