JEUGDTOERNOOI 2019

Informatie en inschrijven

Beste sportvrienden,

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019 organiseren we wederom ons jaarlijks 3-daags jeugdtoernooi voor JO19 (junioren) t/m JO8 (pupillen).
Middels dit schrijven willen we U uitnodigen om deel te nemen aan dit sportieve evenement. We stellen het zeer op prijs, indien uw vereniging mocht besluiten
tot deelname aan één of meerdere toernooien met één of meerdere teams.

Het toernooi zal plaatsvinden op sportpark “de Vonckel” te Meterik, op de navolgende dagen:
Vrijdagavond 31 mei 2019 JO19 toernooi
Zaterdag 1 juni 2019 JO17, JO15 en JO13 toernooi
Zondag 2 juni 2019 JO11 en JO10/JO9/JO8 toernooi

– JO19-toernooi: Vrijdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO17-toernooi: Zaterdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO15-toernooi: Zaterdagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO13-toernooi: Zaterdagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)
– JO11-toernooi: Zondagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO10/JO9/JO8-toernooi: Zondagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)

(more…)

Meterik afgetroefd door Montagnards

Zondag 17 februari speelden Montagnards en Meterik in Bergen een hele slechte wedstrijd. Montagnards was in alle opzichten feller als Meterik en met wat hulp van de warrige leiding van de scheidsrechter behaalden de geel-blauwe uiteindelijk zelfs een verdiende 3-2 overwinning.

Meterik begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 20 minuten een drietal goede kansen, maar telkens wist de Bergense keeper de inzetten van Dirk van Rengs te keren. Vervolgens kreeg Montagnards uit het niets een vrije trap. Bram van Roosmalen, de boomlange middenvelder kopte deze binnen maar maakte daarbij een overtreding en de scheidsrechter keurde de goal af. Dit had een waarschuwing voor de groen-witte moeten zijn, maar er was niemand die orde op zaken stelde. Vijf minuten later een identieke situatie en nu kon dezelfde Bram ongehinderd de 1-0 binnen koppen…… Deze goal was een geweldige stimulans voor Montagnards en zij zetten steeds meer druk, zonder nog tot scoren te komen. Tom Verbong leek vlak voor rust de 1-1- te scoren. Hij nam een voorzet ineens op de slof maar weer was de keeper de reddende engel voor de mannen uit Bergen.

Na de thee kreeg Montagnards direct een vrije trap net zoals in de eerste helft. Bram van Roosmalen scoorde weer met het hoofd uit een identieke voorzet de 2-0. In de 50e minuut was het weer raak, dezelfde vrije trap specialist maar ditmaal scoorde Jesse Jaspers met een intikker de 3-0. Groen-wit stond erbij en keek ernaar…… Vervolgens werd er een hele periode meer gepraat dan gevoetbald en de niet sterk leidende scheidsrechter leek zelfs de wedstrijd te gaan staken, maar waarom……. Feit blijft dat Meterik in dit soort situaties de hand in eigen boezem moet steken en het clublied van Feyenoord in de praktijk moet brengen: geen woorden maar daden! Dat leek ook even te lukken door in 10 minuten tijd de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Eerst scoorde Jordy van Rens en vervolgens Dirk van Rengs uit een corner. Maar in het slotkwartier was Montagnards zelfs weer gevaarlijker en zij hielden de 3 punten in Bergen.