JEUGDTOERNOOI 2019

Informatie en inschrijven

Beste sportvrienden,

Aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019 organiseren we wederom ons jaarlijks 3-daags jeugdtoernooi voor JO19 (junioren) t/m JO8 (pupillen).
Middels dit schrijven willen we U uitnodigen om deel te nemen aan dit sportieve evenement. We stellen het zeer op prijs, indien uw vereniging mocht besluiten
tot deelname aan één of meerdere toernooien met één of meerdere teams.

Het toernooi zal plaatsvinden op sportpark “de Vonckel” te Meterik, op de navolgende dagen:
Vrijdagavond 31 mei 2019 JO19 toernooi
Zaterdag 1 juni 2019 JO17, JO15 en JO13 toernooi
Zondag 2 juni 2019 JO11 en JO10/JO9/JO8 toernooi

– JO19-toernooi: Vrijdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO17-toernooi: Zaterdagavond; (start omstreeks 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur)
– JO15-toernooi: Zaterdagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO13-toernooi: Zaterdagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)
– JO11-toernooi: Zondagmiddag; (start omstreeks 13.30 uur)
– JO10/JO9/JO8-toernooi: Zondagmorgen; (start omstreeks 09.00 uur)

Historie RKVV Meterik

Op 1 augustus 1929 is onze vereniging opgericht en werd lid van de toenmalige voetbalbond, welke in de loop der jaren fuseerde tot de inmiddels niet meer weg te denken, KNVB.
Bij de oprichting werden als clubkleuren groen en wit gekozen. Deze kleuren zijn tot op de dag van vandaag gehandhaafd.
Met wisselend succes heeft Meterik in al die jaren deelgenomen aan diverse competities.
Het meeste succes kende de vereniging eind jaren negentig, begin 2000, toen het een 10-tal jaren voetbalde in de derde klasse, met tussentijds een uitstapje naar de tweede klasse. Dit laatste was een zeer opmerkelijk feit voor een relatief kleine vereniging.
Maar zoals zo vaak in de sport komen na de topjaren meestal een aantal mindere jaren. Dit hoeft echter geen nadeel te zijn. Op dit ogenblik speelt het standaardteam in de vijfde klasse.

Historie VonckelGirls

De dameskorfbalvereniging Vonckel Girls is opgericht als zelfstandige vereniging op 22 oktober 1970. Via de club kunnen meisjes en dames korfbal spelen, in competitieverband of recreatief. Bij de start hebben zich spontaan 54 speelsters aangemeld als lid. In de eerste jaren van de club is het aantal leden gestegen, maar de laatste jaren is het aantal gedaald tot ongeveer 40 leden.
Vanaf het begin is deelgenomen in de competitie van de korfbalbond. In de loop der jaren hebben we verschillende kampioenschappen mogen vieren en de regiobeker gewonnen.

Het ontstaan van RKSV Meterik

In het jaar 2003 fuseerde Voetbalvereniging RKVV Meterik met Korfbalvereniging De Vonckel Girls tot RKSV Meterik.

Onze club telt momenteel ruim 350 leden, verdeeld over de korfbal- (5 teams), jeugdvoetbal- (11 teams), senioren voetbalafdeling (5 teams).
Daarbij hebben we momenteel ca 60 vrijwilligers die deze mooie vereniging aan het draaien houden.
De samenwerking is goed, het aantal leden is groeiende, sportief zitten we in de lift en er is een gezonde financiële basis. We mogen daarom met recht spreken van een bloeiende vereniging.