zaterdag 16-dec

Quin Janssen18 dec
Roel Ramaekers18 dec

EWC troeft Meterik af

Op zondag 19 november verloor Meterik in Well een kansrijke wedstrijd met 4-1 van EWC. De mannen van trainer Bob Maas liepen door de snelle 1-0 vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en waren fysiek, verdedigend en als team de mindere. EWC liet zien hoe het wel moet en behaalde met slim spel een zeer verdiende overwinning.

EWC kreeg vanaf de aftrap een vrije trap op de rand van de zestien en Koen Stevens zette met een zondagsschot in de kruising de 1-0 op het scorebord . Er kwamen twee prachtige regenbogen over het doel van EWC te staan en dat leek perspectief te bieden voor Meterik. Piet Steeghs had de gelijkmaker op zijn schoen maar de EWC keeper keerde zijn inzet. Speler/trainer Mimoum Akrom van EWC kon in de eerste helft de regie volledig naar zich toetrekken omdat hij te veel ruimte kreeg. Na een solo wist keeper Luuk Haenen zijn inzet te keren en vervolgens schoot hij vrij voordoel in het zijnet. Meterik leek zich te herstellen. Dré Peeters zette met een prima actie Gijs van Rengs vrij voor de goal maar Gijs miste deze uitgelezen kans. Koen Jakobs leek direct erna wel de gelijkmaker te scoren maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de tegenaanval was het voor Akrom drie maal is scheepsrecht en scoorde beheerst de 2-0. Hij benutte nu wel goed de geboden ruimte en met een wippertje verschalkte hij Luuk Haenen. Quincy Rubie leek de spanning vlak voor rust nog terug brengen maar zijn inzet ging naast het doel.

Meterik probeerde na de thee nog meer druk naar voren te zetten maar EWC maakte daar dankbaar gebruik van counterde gemakkelijk naar een riante overwinning. Na een uur beroofde Tomas van Ham met de 3-0, Meterik van zijn laatste beetje hoop op een goed eindresultaat. Meterik kreeg nog wel een tweetal kansen via Dré Peeters en Koen Jakobs, maar het was Mike Kroon die na een prima combinatie de 4-0 mocht scoren. Gijs van Rengs wist in de slotfase met de 4-1 de spreekwoordelijke eer nog te redden.