Wedstrijden
zaterdag 21-okt
Sparta JO13-4G America/Meterik JO13-1 5 - 2
America/Meterik JO17-1 Sparta JO17-2 3 - 4
Volharding JO19-2 Meterik/America JO19-1 0 - 5
MVC'19 JO8-1 America/Meterik JO8-1 4 - 4

zondag 22-okt
Meterik 1 TSC '04 1 2 - 2
SV United/BVV '27 2 Meterik 2 1 - 0
America 3 Meterik 4 2 - 1

maandag 23-okt
V.V. Achates JO19-1 Meterik/America JO19-1 20:00

woensdag 25-okt
America/Meterik JO8-2G Ysselsteyn JO8-2 18:30

Programma komende weken

Oktoberfest RKSV Meterik

fest

Kalender
Verjaardagen
Gé Ummenthun21 okt
Cas Janssen22 okt
Martin van den Homberg24 okt
Johan Vullings24 okt
Kay Hesen24 okt
Richard Bovee28 okt
Nick van Rengs28 okt

Belfeldia en Meterik bieden spektakel

Op zondag 8 oktober deelden Belfeldia en Meterik op sportpark “De Spil” in Belfeld, in een aantrekkelijke en tot de laatste seconde spannende wedstrijd met de 3-3 eindstand de punten.

Belfeldia begon sterk en was in de beginfase twee keer gevaarlijk maar een kopbal en een schoot gingen naast het doel. Meterik had zijn antwoord klaar. Ruud Janssen werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet ging in de zestien tegen de arm van een geelzwarte. De zeer attent leidende scheidsrechter Vrenkel uit Haelen floot meteen en legde de bal op de stip. Dirk van Rengs schoot ondanks een intimiderende opmerking van een tegenstander gedecideerd de 0-1 binnen. Belfeldia was vervolgens via de vleugel gevaarlijk maar de goed ingekopte bal werd door keeper Luuk Haenen fraai uit de hoek getikt. Vervolgens was Meterik weer aan de beurt maar een goede voorzet van Ruud Janssen schampte slechts het hoofd van Koen Jakobs. Na een half uur lag er een Meterik speler geblesseerd op de grond maar Belfeldia speelde door en Marvin Wagimin scoorde met een strak schot in de hoek de gelijkmaker. Ze leken zelfs op voorsprong te komen maar Luuk Haenen tikte een prachtig om de muur gekrulde vrije trap uit de hoek.

Belfeldia bleef na de thee druk zetten en Adebowale Obalangele voor de supporters Debo kreeg de vrije doorgang maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Meterik had zijn antwoord klaar en leek op voorsprong te komen. Bram Arts stuurde Dirk van Rengs de diepte in, deze kapte de verdediging uit maar zijn inzet belande op de paal. Na een uur leed Meterik balverlies op de middenlijn. Belfeldia maakt goed gebruik van de geboden ruimte en Debo scoorde beheerst de 2-1. Meterik werd steeds meer spelbepalend en Koen Jacobs kon 10 minuten later, na wat getiktak voor de goal, gemakkelijk de 2-2 inschieten. Meterik was nog aan het nagenieten van de gelijkmaker en Debo werd weer de ruimte ingestuurd. Hij benutte dit buitenkansje en schoot de 3-2 op subtiele wijze binnen. Meterik speelde vanaf dat moment alles of niets en hanteerde veelal de lange bal over de linker kant. Dirk van Rengs kwam een tweetal keren in kansrijke positie maar schoot naast. Dré Peeters werd op de rechterzijde te weinig in het spel betrokken maar vlak voor tijd kon hij toch zijn actie maken. Vanaf de vleugel soleerde hij naar binnen en schoot de 3-3 vanaf de zestien snoeihard binnen. Dré leek ook nog de beslissende voorzet te geven. Dirk van Rengs nam deze in de draai op de slof maar de keeper stond op de juiste plek en hield het verdiende gelijke spel voor zijn team vast.